štvrtok 16. apríla 2015

Jinxuan Milk Gaoshan Tea

Vákuované balenie 8g


Pekné grafické spracované balenie čaju doslova láka na ochutnávku. tento čaj spadá do kategória tzv. mliečnych oolongov. V tomto prípade sa o chuť čaju postarala samá príroda. Nejedná sa o čaj dodatočne dochucovaný ako je v prípade oolongu Nai Xian.



List pekného spracovania má peknú zelenú farbu zloženú z dvoch odtieňov. Vôňa suchého listu je kvetinová s náznakom smotany.


Nálev je priezračný s jemným zelenkavým nádychom a vôňa zaliateho listu je výrazná kvetinová s náznakom mlieka.


Chuť je vyvážená bez náznaku horkosti kvetinovo smotanová, je však príjemná a nevtieravá s dlhotrvajúcim čerstvým dozvukom typickým pre svetlozelené taiwanské oolongy.


Použitý list je strednej veľkosti a odoláva aj viac nálevovej príprave.
Jedná sa o vysoko kvalitný oolong a preto ho odporúčam na ochutnávku :)


Krajina pôvodu:   Taiwan
Príprava:    1,5 dcl
Množstvo:   2,0 gr.
Teplota vody:   95 °C
Doba lúhovania:    3 min.

Aged Roast Tieguanyin 2010

Vákuované balenie čaju 8g


Tento čaj spadá do kategórie viac pečených oolongov, čomu nasvedčuje aj elegantná čierna farba balenia v kombinácii so zlatou. Rok spracovania 2010.


List je veľmi pekne spracovaný. Farba je tmavo hnedá až čokoládová s príjemnou vôňou pečeného chleba.


Samotný nálev je priezračný s farbou podobnou darjeelingom. Vôňa je však značne odlišná vďaka silnejšiemu pečeniu čajových lístkov a v chuti prevládajú tóny chlebovej kôrky s dochuťou podobnou čajom červeným. Čaj sa chuťou približuje k tradičnej Tieguanyin, kvetinové tóny v náleve nenájdete.


List je vhodné pripraviť viac nálevovým spôsobom 4g na 1dcl kamjovku kedy znesie aj vyše 5 zaliati. Pri jednorázovom použití najlepšie 2g čaju zaliať horúcou vodou priamo do šálky z ktorej sa rovno popíja.


Krajina pôvodu:   Čína FuJian Province
Príprava:    2,0 dcl
Množstvo:   2,0 gr.
Teplota vody:   95 °C
Doba lúhovania:    kým sa nevypije :)

pondelok 13. apríla 2015

Benshan Oolong Tea

Vákuované balenie 8g


Čaj je balený v lákavom vákuovanom obale. Aj keď na prvý dojem sa zdá čaju málo z takéhoto balenia v pohode pripravíte 5 kvalitných šálok čaju.


Čaj je po rozbalení veľmi príjemne kvetinovo voňavý, suchý list je pekne spracovaný a prekvapuje svojou sviežo zelenkavou farbou, ktorá sa značne prenáša aj do samotného nálevu.


Vôňa zaliatych čajových lístkov je veľmi aromatická s kvetinovými tónmi v chuti jemná so sviežim záverom typickým pre svetlozelené oolongy.  

  
Vďaka nižšiemu obsahu teínu si môžete tento skvelý čajík vychutnávať  aj pri podvečernom slniečku.


Takéto nádherne veľké čajové lístky sa po zaliati oolongu horúcou vodou doslova roztancujú po celej šálke a ich vôňa si získa nejedno srdce milovníka kvalitného čaju.

Krajina pôvodu:   Čína FuJian Province
Príprava:    2,0 dcl
Množstvo:    1,5 gr.
Teplota vody:   95 °C
Doba lúhovania:    kým sa nevypije :)