utorok 9. novembra 2010

Gaba green Taiwan

Suché pevne zvinuté čajové lístky


V roku 1987 vynašiel Japonec Dr. Tsusida spôsob, ako spracovaním čajových lístkov vyrobiť čaj s vysokým obsahom GABA aminokyseliny. GABA aminokyselina je prirodzený stimulátor rastového hormónu, ktorý má silné účinky proti starnutiu, napomáha vylepšeniu fyzickej a psychickej kondície. Rastový hormón tiež zvyšuje produkciu kolagénu, čím napomáha zachovávať krásnu, hladkú a pružnú pokožku bez vrások. Pri pravidelnom pití pomáha pri znižovaní krvného tlaku a regenerácii organizmu. Zvyšuje hladinu serotonínu a tým pozitívne ovplyvňuje náladu človeka a jeho spánok.

Gaba Green je zelený čaj, tvarom skrútených listov však pripomína svetlé oolongy. Je príjemnej osviežujúcej chuti. Spracovanie Zelenej Gaby s liečivým spektrom pôsobenia je zložitý a náročný proces výroby a je veľmi vzácny na európskom trhu
.
Čajové lístky detail

Prvý čajový nálev

Vylúhované čajové lístky

Vylúhované čajové lístky detail



Čajík som zakúpil na skúšku v Rožňavskej čajovni. Zaujal ma hlavne spracovaním čajových lístkov a prenikavou čerstvou vôňou. Jeho cena 50g. za 7,90 € je vyššia ale čaj to vynahradil počtom nálevov 6 - 7.

Krajina pôvodu:  Taiwan
Príprava: 1,5 dcl
Množstvo: 4 g
Teplota vody: 75 - 85°C
Doba lúhovania: 1 - 2 min

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára