utorok, 9. novembra 2010

Japan Sencha

Balenie Japan sencha Grešík

Tento zelený čaj je v Japonsku najobľúbenejším každodenným čajom. Listy sa ihneď po zbere donesú na spracovanie. Rýchlo sa naparia, prívodom horúceho vzduchu sa rozsypú a nechajú sa tak dlho sušiť, kým po viacnásobnom rolovaní  nevyzerajú ako zelené ihličky. Čaj Sencha sa podľa obdobia zberu vyrába v rôznych kvalitách.

Suché čajové lístky


Prvý nálev

Vylúhované čajové lístky

Tento čaj som zakúpil v Prahe. Jeho cena zodpovedá kvalite, ktorá je priemerná. Záleží od danej šarže balenia. Aj napriek nízkej cene čaj poskytol 3-4 nálevy. Mierne trpkú chuť treba doladiť teplotou vody 70 st. pri dľžke lúhovania 50 s.

Krajina pôvodu: 

Japonsko
Príprava: 1,5 dcl
Množstvo: 4 g
Teplota vody: 65 - 70°C
Doba lúhovania: 50 s - 1 min

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára