pondelok, 27. februára 2012

Ruoxiang Yellow Tea

Balenie čaju cca 25 g

Čaj zabalený v bambusovom liste



Vzhľad čaju po rozbalení


Žltý čaj spracovaný starobylým spôsobom. Zbierané lístky sú zabalené do bambusového listu, v ktorom pred doschnutím prebieha určitá fermentácia čím lístky preberajú vôňu bambusu.

Nálev žltej farby

Vylúhovaný list

Čaj som zakúpil na Dobréčaje

Pred prípravou čaju je potrebné odstrániť bambusový list, ktorý sa dá pomerne ľahko oddeliť od samotného čaju. Čaj sa ľahko dávkuje odlomením potrebného množstva cca 6 g. Suchý list hnedo zelenej farby má bylinnú vôňu bambusového listu. Po zaliati v ohriatej kanvičke sa vôňa pekne rozvinie do bylinno medových tónov s náznakom ovocia. Tento raritný čaj dáva nálev peknej žltej farby s príjemnou vyváženou chuťou vo viacerých nálevoch.

Krajina pôvodu :   Čína
Príprava:     1,5 dcl
Množstvo:     6 gr.
Teplota vody:     95 - 100 °C
Doba lúhovania:     1 min. - 3 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára