Tento zaujímavý 200 gramový čajový koláč som zakúpil TU
Krásne balenie čaju preložené zlatou gumičkou vrátane popisu v čínskom jazyku.
Na zadnej strane ozdobného papierového balenia sa nachádza pečať ( nálepka ) výrobcu čaju.
Čajový koláč má veľmi zaujímavú štruktúru a pohľadom pripomína mesačný povrch. Pod vrchnou vrstvou čajových lístkov je zlisovaný papier s pôvodom čaju.
Zadná strana koláča obsahuje priehlbinku, stopu po lisovaní.
Čajové lístky tohto bieleho puerhu sa nechávajú zavädnúť pri mesačnom svite a až následne sa spracúvajú pomocou fermentačných procesov.
Údaje o výrobcovi a čaji na zadnej strane papierového obalu.
Čajový koláč je stredne tuho lisovaný a delí sa veľmi dobre pomocou noža. List čaju je pomerne veľký a celý. Na jednu viac nálevovú prípravu som použil 5 gramov čaju a 1dcl konvičku kamjove.
Zalieval som vodou o teplote 95 st. a nevynechal som ani úvodný oplachovací nálev.
Farba nálevu je prekvapivo podobná čajom červeným.
Chuť čaju je veľmi výrazná podobná čajom bielym bez trpkosti a horkosti. V chuti sa objavujú hlavne korenisté a medové tóny s jemnou chmeľovou dochuťou.
Tento čaj som si kúpil na základe pozitívnych recenzií a musím povedať, že predčil moje očakávania.
Jedná sa o kvalitný a chuťovo veľmi zaujímavý puerh ktorý znesie aj 10 zaliati.
Krajina pôvodu | : Čína |
Príprava: | 1 dcl |
Množstvo: | 5,0 gr. |
Teplota vody: | 95 °C |
Doba lúhovania: | 7-5-5-5-5-5--- sek. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára