štvrtok 3. marca 2011

Pu-Erh ingot

Čaj lisovaný do ingotiek



Pu-erh ingot, Ingot Tuo je Yunnanský viacnásobne fermentovaný čaj zlisovaný do malých lodičiek (ingotiek)

Nálev

Vylúhovaný čaj

Čaj som dostal ako vzorku pri objednávke z Dobré čaje
Veľmi zaujímavý čaj hlavne čo sa týka spracovania. Lisovanie do ingotiek ktoré pripomínajú malé lodičky je zároveň praktické kvôli dávkovaniu. Čajovanie je nutné zahájiť oplachovacím nálevom aby ingotka zmäkla a poskytla kvalitný nápoj od začiatku. Chuť je vyvážená s veľmi jemnou zemitosťou charakteristickou pre čaje Pu-erh tmavého typu. Farba nálevu číra hnedo-červená s vyšším počtom nálevov.


Krajina pôvodu :   Čína
Príprava:     1,5 dcl
Množstvo:     6 gr.
Teplota vody:     95 - 100 °C
Doba lúhovania:     15 s. - 1,5 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára